Grindlås

Hitta ett passande grindlås åt verksamheten.

​​​​​​​Örebro Stängsel AB förser industri, förvaltning och villor med trygga stängsel.  Byggstängsel finns även för uthyrning. Vilken typ av grindlås ska du välja?

För att skapa det allra säkraste skyddet, i form av en komplett stängsellinje på inhängnaden runt villatomten eller förskoleområdet är dels grinden, och rätt val av grind primärt, dels grindlåset och att du väljer ett passande sådant. En bra grind tar dig halvvägs mot målet, om syftet med den är att hålla barnen på rätt sida av stängslet. Då du lägger till ett ordentligt och barnsäkert lås till grinden har du kommit hela vägen i mål och ger verksamheten en trygg och säker inhängnad.

Överfallslås
På många förskolor finns ett överfallslås, vilket fungerar på så sätt att själva låset fälls upp och ner på ovansidan av grinden, med hjälp av ett ordentligt handgrepp där en knopp dras i sidled. Ett barn har väldigt svårt att klara av den här typen av mekanik.

Lyftet
Lyftet är ytterligare ett vanligt grindlås på förskolor. Det kan placeras lodrätt eller vägrätt på grindramen och är ett fjädersprintslås med trög fjäder som barn inte kan öppna.

Knopp
Vanliga handtag lär sig de flesta barn hantera relativt tidigt, men knoppar är betydligt svårare eftersom de kräver en vridande handrörelse som ofta är väldigt svårt för barn att få till, särskilt när det samtidigt krävs lite styrka. En knopp som handtag är därför ofta ett bra grindlås för villagrinden, eftersom det går snabbt att öppna för en vuxen, och kan dessutom öppnas med en hand.

​​​​​​Välkommen att kontakta oss så vägleder vi dig vidare gällande konsultation och/eller prisuppgift.
  • 24

Offertförfrågan för Grindlås